Publicerad i Okategoriserade

Tpack in situ

Tpack in situ är en didaktisk design som kommer att förnyas under arbetsprocessen och den bygger på hur teknik , pedagogik och innehåll kan samspela  i specifika sammanhang .

Den första Tpack in situ gjordes 20191201.

Den andra Tpack in situ gjordes 20191206

Under arbetsprocessen med att skapa animerad film har vi kommit fram till nya infallsvinklar och den didaktiska designen har förändras under den senaste veckan. Nr 6 vilka kursmål vi arbetar mot har ändrats och att vi arbetar mer värdeskapande utifrån elevernas önskemål att ha filmvisning när vi är klara med filmen.

Lektion 1.

Vi repeterar sagan tillsammans genom att turas om att spela upp den på de broar som eleverna har byggt (tala och samtal i olika sammanhang, förstå och reflektera över olika texter Lgrs11. Vi hjälps åt och berättar sagan tillsammans, pedagogik)

Eleverna får skriva/rita sagan i olika sekvensbilder så att de har ett underlag när de ska spela in sagan (skriva texter för olika syften, bearbeta innehållet i litteratur Lgrs11). Tillsammans plockar vi ut betydelsebärande information: Vilken information behöver jag till filmen? Finns det någon del av sagan som vi kan hoppa över (pedagogik).

Lektion 2.

Eleverna spelar in sagan med appen stop motion genom att fota flera sekvenser. Till sin hjälp har de sin tolkning av sagan som de ritade och skrev ner förra lektionen. 

När sagan är inspelad sätter vi ljud till berättelsen och de får då berätta sagan. (bearbeta innehållet i litteratur, tala och samtal i olika sammanhang, läsa och förstå olika texter, skriva texter för en mottagare Lgrs11).

Vi anpassar den hjälp eleverna behöver i filminspelningen efter elevernas olika förmågor men utmanar dem också att prova för att de ska utvecklas och ta ett steg till i sitt kunnande (pedagogik).

Lektion 4. Vi redovisar varandras sagor för  och har kamratrespons. Vi gör QR-koder av sagorna och en utställning utav filmerna och de kulisser som eleverna har gjort (bearbeta innehållet i litteratur, bilder, film, teater. Skriva texter för olika mottagare Lgrs 11

Lektion 5. Vi gör i ordning vår utställning.

En reaktion till “Tpack in situ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s