Publicerad i Hans och Greta

Sagan om Hans och Greta

Vi arbetar med sagan om Hans och Greta. På sportlovet gjorde fritidshemspersonalen tillsammans med barnen så fina kulisser till sagan. Eleverna tycker det är så roligt och spännande att spela upp sagan. Ett bra sätt att lära sig sagan är att se på film och sedan ta efter och göra likadant. Vi har spelat in både när eleverna och personalen spelar sagan. Här är filmen när fröknarna spelar, hade önskat att vi kunnat lägga ut elevernas film också. Den var bättre 🙂

En viktig uppgift för skolan är att ge överblick och sammanhang, stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idéer och lösa problem. Eleverna ska få möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla sin förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra och utveckla ett förhållningssätt som främjar entreprenörskap.

Så arbetar vi med sagan:

Eleverna får skriva en text utifrån bilder på sagan om Hans och Greta. Bilderna vi använder finns att skriva ut på frokenljusta.com.

Eleverna får arbeta med sitt kreativa skapande. De jobbar med att skapa kulisser till sagan. Vi målar en bakgrund på vikväggar med skog och häxans hus. På andra sidan vikväggen visas häxans hus invändigt. Barnen filmar och en vuxen klipper ihop deras film. Redigering är komplicerad. Eleverna får arbeta med sin berättarteknik och ges möjligheten till att synas, deltaga och betrakta sig själv.

Vi ser filmerna som vi gjort flera gånger. Personalen gör först en film som eleverna tittar på och lär sig utav. Därefter gör eleverna en film som vi tittar på och lär oss repliker etc .

Vi gör animerad film omkring sagan i appen stop motion.

Vi spelar musik till sagan på keyboarden och i programmet radioapan.

När vi gestaltat sagan under några veckor spelar vi upp den för andra klasser på skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s